Produkter

HI-FIX Miljøprodukt

HI-FIX Miljøprodukt

Nedsivning af jetfuel i lufthavne

Igennem mange år har man i lufthavne sikret sig imod nedsivning af jetfuel ved at udfylde revner og samlinger i cementen med bitumen, epoxi og andre lignende produkter.

Imidlertid er bitumen letopløselig i jetfuel samtidig med, at der nemt opstår revner i bitumentætningerne, når de ældes. De hærdede tætninger som epoxi, polyurethan m.v. bliver skøre og kan ikke følge de stadige termiske bevægelser uden at revne.

Herved er sikringen imod nedsivning i tilfælde af uheld ikke optimal. Man bliver derfor nødt til at overvåge disse samlinger omhyggeligt.

Baggrunden for udvikling af HI-FIX Miljøcompound

I 1996 henvendte virksomheden ZACHO Products A/S (www.ZACHO.dk) sig til HI-FIX. Som bruger og producent af specialudstyr- og maskiner havde virksomheden igennem mange år kendt til problemet vedrørende sikring af fuger og revner i lufthavne.

HI-FIX tog udfordringen op og sagde ja til at udvikle et produkt, som var mere sikkert end bitumen, epoxi m.v.

Krav til​ HI-FIX Miljøcompound

De overordnede krav til materialet var, at det skulle kunne appliceres varmt fra en specialmaskine; det skulle have optimal vedhæftningsegenskaber til cement og beton; det måtte ikke kunne opløses af jetfuel og skulle have langt bedre evne til at absorbere termiske bevægelser end de gængse materialer. Derudover skulle produktet være miljømæssigt uangribeligt.

HI-FIX fik udviklet produktet og kan i dag konstatere, at HI-FIX Miljøcompound er det eneste produkt af sin art i verden.

HI-FIX Miljøprodukt er anvendt til tætning i mange lufthavne og er derudover godkendt til anvendelse i arktiske områder.

Tætning af drikkevandstanke

Også til tætning af drikkevandstanke er produktet optimalt. Således er Københavns Vandforsynings højdebeholderanlæg på Tinghøj i Søborg tætnet med HI-FIX Miljøprodukt.​

INDIVIDUELLE LØSNINGER FRA EGET LABORATORIUM

Individual solutions from own lab